Naturen omkring Isenvad

Isenbjerg


I den sydvestlige del af den store flade Gludsted Plantage, ligger Isenbjerg Bakkeø, der rejser sig knap 30 meter over det omkringliggende landskab.

Bakkeøen er resterne af morænelandskabet fra næstsidste istid. Mod slutningen af sidste istid lå Hovedstilstandslinjen umiddelbart øst for den nuværende plantage. Fra gletsjerportene strømmede smeltevandet mod vest i de lavest liggende dele af landskabet. Smeltevandet skyllede næringsstofferne ud af jorden, efterlod sand, grus og sten i stedet og lod højere områder som Isenbjerg Bakkeø stikke op af den flade slette.

For foden af bakkeøen står bord, bænke og en sten til minde om De Allieredes våbennedkastninger under Besættelsens sidste år.

Harrild Hede og Nørlund Plantage


Ca 2 km syd for Isenvad starter et 3.000 ha enestående natur. Du kan læse meget mere i folderen herNaturnational Park "Nørlund Plantage  og Harrild Hede" 

Cykelrute 107 fra Isenvad til  Ikast og retur

Rute 107 er en 17 km lang rute, der bringer cyklisterne rundt i dels i den sydlige del af Ikast og dels ud i naturen omkring Skelhøje Plantage og Isenvad. En smuk og frisk tur 

Orienteringsløb fra Isenvad

I Isenvad er der en række orienteringsløbsposter, som er en del af orienteringslønsruten i byskoven "Skelhøje Plantage". Se det fulde kort her